Videokonferenser med garanterad kvalitet.
ons, 10/12/2011 - 20:12

De flesta företag som ISO-certifierar sig tillhör den tillverkande industrin. I renodlade projekt- och försäljningsbolag är det däremot ovanligt. DAV Partner, som helt nyligen certifierats enligt ISO 9001, tillhör därmed undantagen. 

– Certifiering är ovanligt i vår bransch, vi är en bland de första säger Staffan Skommargård, kvalitetsansvarig i en kommentar.

DAV partner arbetar med helhetslösningar inom AV-teknik och videokonferenser. Framför allt det sistnämnda området har expanderat kraftigt, av tre skäl:

Miljödebatten gör att resor ifrågasätts allt mer av miljöskäl.
Ökad kostnadsmedvetenhet inom både privat och offentlig sektor medför att resor ifrågasätts av kostnadsskäl.
Den tekniska utvecklingen har gjort lösningarna tillgängliga för de allra flesta organisationer, praktiskt och ekonomiskt.
– Expansionen var ett viktigt skäl till att vi valde certifiering, säger Staffan Skommargård. Vi behövde helt enkelt ett system för att kvalitetssäkra och standardisera våra processer, från management till praktiskt genomförande.

Även om långt ifrån alla beställare kräver certifiering, så blir det allt vanligare:

– Beställarna går från mjuka ”bör-krav” till hårda ”skall-krav”. Vi ville ligga före i den utvecklingen, säger Staffan. Dessutom kan vi använda certifieringen som ett försäljningsargument även mot de kunder som inte ställer certifiering som krav.

Några av DAV-Partners uppdrag:

  • Socialdepartementets Alkoholkommitté genomförde nationell konferens på 21 platser med 7000 deltagare – samtidigt. Folkparkernas Programbolag som stod för arrangemanget anlitade DAV Partner för att lösa tekniken.
  • Framtidens klassrum – DAV Partner skapar moderna, uppkopplade klassrum där tekniken stödjer lärandet.
  • Göteborgs Universitet har 50 000 studenter och 5200 anställda. DAV Partner uppgraderade och nyinstallerade AV-utrustning i lärosalar.
  • VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut.
  • Viking Genetics, arbetar med avelsfrågor i Sverige, Danmark och Finland.

Fakta om DAV Partner:
DAV Partner löser kundens behov av lösningar inom AV-hjälpmedel och videokonferens, från planering och projektering till installation av hård – och mjukvara.

DAV Partner AB bildades 2001, och blev redan 2002 avtalsleverantör av AV-teknik med tillhörande tjänster till staten. Företaget är idag ett ledande företag inom integration av AV-system. 2009/2010 var omsättningen ca 85 miljoner.

Bland kunderna finns Sveriges Riksdag, Verket för Högskoleservice (VHS), Göteborgs stad med kranskommuner och SKL Kommentus AB, Sveriges Kommuner och Landstings upphandlingsbolag, som samordnar upphandling åt främst kommuner, landsting och regioner. Självklart finns även många stora och små kunder inom den privata sektorn.

DAV Partner är en del av Scandinavian Photo Group och etablerade i Göteborg, Stockholm och Karlstad.

För mer information:
Staffan Skommargård, delägare/kvalitetsansvarig. Telefon: 0704-80 45 01. Mail: staffan [at] dav.se
DAV Partner AB. Post- och besöksadress: Ågatan 18A, 431 35 Mölndal. Telefon 031-775 97 00. Fax 031-775 97 01. Hemsida: www.davpartner.se

Aktuellt

Vivitek Novo DS är en nätverksbaserad digital signage spelare med licensfri mjukvara.

Nova DS är en lösningen för digitala informationsytor på bland annat förskola, grundskola, gymnasium, idrottshallar, simhallar, arenor, bibliotek, kontor eller butik.

Konceptet är unikt och passar alla verksamheter som vill ha en kraftfull digital signage lösning utan dolda kostnader.

Mediaspelaren kopplas enkellt mot en skärm eller projektor och mjukvaran är lätt att konfigurera med hela 36 inbyggda mallar för content eller varför inte själv skapa en helt egen layout, lätt fixat!

Från den 1 juli 2017 kommer en ny skatt på kemikalier i viss elektronik att tas ut. Syftet är att minska förekomst, spridning och exponering av farliga flamskyddsmedel.

Genom skatten vill riksdagen påverka att mer miljö- och hälsovänliga alternativ i stället används vid produktion av framtida produkter.

Mood Conference TV

Ett modernt konferensskåp för TV-skärmar upp till 65” (148 x 850 x 45 mm). De skjutbara dörrarna i härdat glas är magnetbärande, skrivbara och finns i alla våra 24 Mood-färger. Vi använder alltid optiskt glas för bästa lyster och färgåtergivning. Skärmen monteras enkelt med medföljande fästen.

Design: Christian Halleröd

Denon har tagit fram en smidig enhet för mottagning av bluetooth-signal till PA-applikationer. 

Perfekt för exempelvis idrottsläraren,  som enkelt kan ansluta sin Ipad eller smartphone till ljudssystemet i idrotthallen och sedan fritt kunna röra sig i lokalen med kontroll över musiken.

Upp till 33m räckvidd,  (enligt tillverkaren) 

Pris:1035:- ex moms 

Kontakta oss för mer information

031-7759700

Förfrågan, klicka här

Ladda ner produktblad nedan

 

DAV Partner är ramavtalsleverantör till Göteborgs stads Upphandlings AB gällande AV-utrustning med tillhörande installationstjänster, avtal IK 15303-01.

Vi tagit fram ett skolprojektorpaket samt ett skärmpaket.

Dessa paket finns att avropa genom WINST,  http://uhb.goteborg.se/winst/

Benq tar begreppet "BOYD" till en ny nivå genom att presentera den trådlösa överföringsenhet InstaShow.

Genom InstaShow kan man ansluta sin dator trådlöst mot projektor eller skärm utan att behöva ladda upp programvara, plug and play helt enkelt!

Enheten erbjuder "extended desktop".

För mer information, klicka här

Pris:9990:- ex moms

 

 

Nu stundar sommaren med sol, bad och lata dagar för de flesta av oss.

Vi på DAV Partner har öppet under hela sommaren.

Vardagar 8.00-16.30

Ha en trevlig sommar!

Önskar vännerna på DAV Partner

Vårt senaste nummer av företagstidning DAVison är precis klar och är du nyfiken på att läsa vad som händer hos oss just nu, så klicka in här!

Sidor

Pressmeddelanden

DAV Partner har efter drygt ett års väntan tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet. Upphandlingen har varit överprövad.

Ramavtal AV och videokonferens – hårdvara, programvara och tjänster omfattar produkter som Hårdvara, Programvara, Molntjänst, Kundunik tjänsteleverans, Konsulttjänster samt produktnära tjänster inom AV och videokonferens.

DAV Partner har tillsammans med Erlandsson bygg AB, byggt om och moderniserat entrén till Scandinavium Arena i Göteborg. På plan två har DAV Partner levererat all konferensteknik till eventrestaurang Glöd Kök & Bar samt angränsande möteslokaler.

Se introduktionsvideo, klicka hä

Invigningen av det nya biblioteket gick av stapeln i början av december. DAV Partner fick uppdraget att utrusta den nya verksamheten med presentationsteknik i hörsal, möteslokaler samt konferensrum. 

Projektansvarig: Staffan Skommargårdstaffan [at] dav.seTel:031-7759700

Under hösten 2017 vann DAV Partner upphandlingen gällande leverans av all AV-teknik till Nya Frejaskolan, i Västra Frölunda. Skolan ersätter Grevegårdsskolan och kommer att ha en F-9 inriktning, för ca 650 elever. I uppdraget ingår att utrusta 40 stycken kompletta lärosalar med presentationsteknik, exempelvis kortskjutande projektorer, dokumentkameror och ljudsystem. Utöver installation i lärosalar kommer även aula, idrottshall, musiksal samt flera konferensrum utrustas med modern AV-teknik. Skolan invigs vecka 2.

För mer information, kontakta projektansvarig Mikael Bernhardtz.

Göteborgs stads upphandlings AB har valt att förlänga gällande ramavtal enligt optionsmöjlighet.

Benämns AV-produkter ink tjänster, avtalsnummer IK15303-1

Avtalet löper på fram till 2019-12-31.

Avtal omfattar inköp av AV-produkter, tillbehör, installationstjänster, underhåll och andra tillhörande tjänster.

För mer information kontakta kundansvarig, Mikael Bernhardtz tel 031-7759700 eller info [at] dav.se.

Vi hälsar David Berggren välkommen till vårt team i Mölndal. David är en väletablerad profil i AV-branschen och kommer närmast från en tjänst som projektledare för inspelning och live-strömning av operationer i dentalbranschen.  Med tidigare erfarenheter hos både Mediatec och Primetec som projektledare, kommer David att arbeta som teknikansvarig samt med projektledning inom Pro AV. David är med sin spetskompetens inom distribution av ljud och bild via nätverk ett viktigt tillskott i vår organisation, för att möta digitaliseringen av AV-teknik. 

Kontakt:

David Berggren

Vi hälsar Johnny Franzén välkommen till oss på DAV Partner.

I rollen som regionchef kommer Johnny att driva och utveckla DAV Partners verksamhet inom offentlig upphandling och B2B i Mälardalsområdet.

Johnny kommer närmast från Ricoh Sverige AB där han arbetade med AV/VK i sin roll som försäljningschef för Pro Division. Innan det så var Johnny försäljningschef på AV-Huset ljud och bildteknik AB och har i övrigt arbetat med försäljning och projektledning i branschen under många år. Johnny har ett genuint intresse av teknik och har även ett förflutet som ljudtekniker.

DAV Partner är  certifierad partner för Olympus " Speech Documentation Solutions " 

DAV Partner skapar en mötesplats för besökare från offentligt sektor som besöker mässan.

Träffa Fredrik och Mats som är på plats under mässans inledande två dagar.

Vi finns i monter B14:49

För mer information besök:

http://www.llbmassan.se/utstallare/dav-partner-ab

 

 

DAV Partner har tecknat kontrakt gällande leverans och installation av AV-teknik till Riksdagsförvaltningen. Leveranser kommer att ske under våren 2016.

Sidor

Huvudkontor
Södra Ågatan 18A
431 35 Mölndal
Telefon:031-775 97 00
E-post:  info [at] dav.se

Filial Stockholm
Arenavägen 33

121 77 Johanneshov
Telefon: 08-650 98 30
E-post: info [at] dav.se

Öppettider 

30/4 stänger vi kl 12.00

1/5 har vi stängt

Mån-fredag kl 8.00-16.30

DAVison, läs mer oss  klicka här!